Hoe kan het toch dat jouw kind altijd valt, struikelt of zwikt? Aan zijn ogen mankeert niets, daar heb je al eens naar laten kijken, dus dat kan het niet zijn. Is hij gewoon onhandig of is er toch meer aan de hand? Hij loopt ook niet graag. Als je hem toch hebt kunnen overhalen om samen naar de winkel te wandelen, klaagt hij al snel over zere voeten.

Kinderen zijn volop in de groei. Dat vergt veel van hun lichaam. Neem alleen al hun voeten en benen, die de eerste 8 jaar van hun leven enorm veranderen.  Het babyvoetje bevat veel vetweefsel om de botstructuren, die tot dan toe nog uit kraakbeen bestaan, te beschermen. Omdat ook de spieren in de kindervoet nog niet sterk genoeg zijn om de voetbogen in stand te houden, hebben baby’s en heel jonge kinderen platvoeten. Hun beentjes staan aanvankelijk in de O-stand, maar naarmate ze ouder worden en meer gaan lopen, veranderen de platvoetjes en nemen de benen een X-stand aan. Wanneer ze 6 à 8 jaar oud zijn, is de stand van voeten en benen over het algemeen normaal. Bij niet ieder kind verloopt deze ontwikkeling probleemloos. Soms ontstaat er een afwijkende stand van voeten of tenen, of valt, struikelt of zwikt het kind vaak. Of je kind heeft op zijn 7e nog steeds platvoeten. In dat geval is het zinvol om eens een bezoek aan de podotherapeut te brengen.

Bij Voetfactor Podotherapie kijken we naar de stand van de voeten en benen en naar de beweeglijkheid van de gewrichten. Hoe loopt je kind en waar komen de pijnklachten vandaan? Aan de hand van deze informatie én eventueel aanvullend onderzoek zoals echografie, drukmeting of een 3D-scan kunnen er steunzolen op maat worden gemaakt. In combinatie met de juiste spierversterkende oefeningen is na een aantal weken vaak al een verbetering merkbaar.

Heeft je kind pijnlijke voeten? Neem contact op met ons secretariaat via ons algemene nummer: 050-527 4334